گرانیت

گرانیت

گرانیت  یا سنگ خارا در واقع به آن دسته از سنگهای درونی آذرین گفته می شود که بافت آن از دانه های ریز و درشت و فلدسپات و اندکی کانی تشکیل شده است. گرانیت را میتوان با توجه به فرآیند تشکیل آن به دو دسته آذرین دورنی و بیرونی تقسم نمود. سنگ های آذرین درونی دارای بافت دانه متوسط تا درشت می باشند و دلیل این امر، سرد شدن تدریجی آن است. انواع گرانیت و گابرو در دسته سنگهای آذرین درونی قرار می گیرند. اما در مقابل، سنگ های آذرین بیرونی به دلیل سرعت بالاتری که در سرد شدن دارند، دارای بافتی ریز یا کریستالی می باشند که برای این دسته میتوان به ریولیت و بازالت اشاره نمود.

رنگبندی سنگ گرانیت

رنگ گرانیت بسته به کانی های موجود درآن متفاوت است و ممکن است به رنگ های سیاه، خاکستری کمرنگ ، خاکستری پررنگ، قرمز، سفید، نارنجی، پرتقالی، سبزتیره و… یافت شود.

کاربرد سنگ گرانیت

گرانیت نماد سختی، دوام و مقاومت است. این سنگ به دلیل سختی فوق العاده ای که دارد در مصالح ساختمان سازی استفاده زیادی دارد. سنگ گرانیت بدلیل مقاومت بالایی که در برابر ساییدگی و خش خوردگی دارد در بناهای درونی و بیرونی ساختمان در ابعاد مختلف بکار می رود که در این میان سنگ اسلب گرانیت یکی از پرمصرف ترین می باشد.

از موارد کاربرد گرانیت میتوان به استفاده از آن در نمای ساختمان، سنگ فرش ، روی کابینت ، فضای پارکینگ، کف حیاط، اپن آشپزخانه و پله ها و به طور کلی کفهای پر رفت و آمد اشاره کرد.

مزایا و معایب سنگ گرانیت

بخاطر سختی بالای گرانیت هزینه فرآوری و برش آن از سنگ های گروه آهکی بیشتر بوده و طول عمر بیشتر و دوام آن ها بالا تر از سنگهای دیگر است در حالی که اسید می تواند به سنگ مرمر آسیب زیادی بزند مقاومت سنگ گرانیت در برابر اسید و مواد شوینده خیلی بالاتر است و این دلیل خوبی می شود که کاربرد آن در سرویس های بهداشتی بیشتر باشد. براقی گرانیت نیز بیشتراز سنگ مرمر دوام می آورد و می توان از آن در راه پله ها نیز استفاده نمود. از آنجایی که سنگ گرانیت مقاوت بالایی در برابر باد و باران دارد و عوامل طبیعی دارد، استحکام بالای آن موجب شده تا در نمای بیرون ساختمان ها از آن استفاده زیادی شود.

در مجموع عمده دلایلی که باعث شده تا گرانیت از سنگهای سری تراورتن و آهکی مرمر متمایز شود، مقاومت آن در برابر حرارت و خش خوردگی و ضربه می باشد.

قیمت سنگ گرانیت

در برخی موارد سنگ گرانیت از کشورهای آسیای میانه وارد و خریداری میشود که در این زمینه می توان به بیراسو سبز ، تن براون ، بلک گلکسی ، کاردمن رد ، جوپارنا و بالتیک براون اشاره کرد.

قیمت سنگ های گرانیت با توجه به هزینه بالای استخراج و فرآوری آن، به مراتب بالاتر از انواع مختلف مرمریت و تراورتن می باشد. سنگهای تیره گرانیت، قیمت پائین تری نسبت به سنگ های سفید و رنگ روشن گرانیت دارند.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *